For the little grey cells . . .

FOR  THOSE  WHO  ARE  BORED  WITH  THE  CURRENT  RESTRICTIONS   

Something for seniors to do to keep those “ageing” grey cells active! And for you younger ones, to get them growing!!


1. Johnny’s mother had three children.  The first child was named April. The second child was named May.  What was the third child’s name? 
 
2. There is a clerk at the butcher shop, he is five feet ten inches tall and he wears size 13 sneakers.  What does he weigh? 
 
3. Before Mt. Everest was discovered, what was the highest mountain in the world? 
 
4. How much dirt is there in a hole… that measures two feet by three feet by four feet? 
 
5. What word in the English Language… is always spelled incorrectly? 
 
6. Billy was born on December 28th, yet his birthday is always in the summer.  How is this possible? 
 
7. In California, you cannot take a picture of a man with a wooden leg.  Why not? 
 
8. What was the Prime Minister’s Name…in 1975? 
 
9. If you were running a race, and you passed the person in 2nd place, what place would you be in now? 
 
10. Which is correct to say, “The yolk of the egg are white” or “The yolk of the egg is white”? 
 
11. If a farmer has 5 haystacks in one field and 4 haystacks in the other field, how many haystacks would he have if he combined them all in another field? 
 
  
 
 
Here are the Answers: (No peeking!) 
 
1. Johnny’s mother had three children.  The first child was named April.  The second child was named May.  What was the third child’s name? 
 
Answer: Johnny, of course. 
 
2. There is a clerk at the butcher shop, he is five feet ten inches tall, and he wears size 13 sneakers.  What does he weigh? 
 
Answer: Meat. 
 
3. Before Mt. Everest was discovered, what was the highest mountain in the world? 
 
Answer: Mt. Everest; it just wasn’t discovered yet.  [You’re not very good at this are you?] 
 
4. How much dirt is there in a hole that measures two feet by three feet by four feet? 
 
Answer: There is no dirt in a hole. 
 
5. What word in the English Language is always spelled incorrectly? 
 
Answer: Incorrectly 
 
6. Billy was born on December 28th, yet his birthday is always in the summer.  How is this possible?
 
Answer: Billy lives in the Southern Hemisphere. 
 
7. In California, you cannot take a picture of a man with a wooden leg.  Why not? 
 
Answer: You can’t take pictures with a wooden leg.  You need a camera to take pictures. 
 
8. What was the Prime  Minister’s Name in 1975? 
 
Answer: Same as is it now – Boris  Johnson [Oh,  come on …] 
 
9. If you were running a race, and you passed the person in 2nd place, what place would you be in now? 
 
Answer: You would be in 2nd.  Well, you passed the person in second place, not first. 
 
10. Which is correct to say, “The yolk of the egg are white” or “The yolk of the egg is white”? 
 
Answer: Neither, the yolk of the egg is yellow [Duh] 
 
11. If a farmer has 5 haystacks in one field and 4 haystacks in the other field, how many haystacks would he have if he combined them all in another field? 
 
Answer: One.  If he combines all of his haystacks, they all become one big one. 
 
IMPOSSIBILITIES IN THE WORLD 
 
1) You can’t count your hair. 
2) You can’t wash your eyes with soap. 
3) You can’t breathe through your nose when your tongue is out. 
 
Put your tongue back in your mouth, you silly person. 
 
 
Ten (10) Things I know about you. 
 
1) You are reading this. 
 
2) You are human. 
 
3) You can’t say the letter ”P” without separating your lips. 
 
4) You just attempted to do it. 
 
6) You are laughing at yourself. 
 
7) You have a smile on your face and you skipped No. 5. 
 
8) You just checked to see if there is a No. 5. 
 
9) You laugh at this because you are a fun loving person & everyone does it too. 
 
10) You are probably going to send this to see who else falls for it. 


I posted this because I didn’t want to be alone in the idiot category. 
 
 
TO ALL MY INTELLIGENT FRIENDS
 
Keep that brain working; try to figure this one out….
 
See if you can figure out what these seven words all have in common?
1. Banana
2. Dresser
3. Grammar
4. Potato
5. Revive
6. Uneven
7. Assess
 
 
Give it another try….
Look at each word carefully.  You’ll kick yourself when you discover the Answer.  This is so cool….
 
NOW DON’T LET ME DOWN
 
No, it is not that they all have at least 2 double letters….
Answer is below!
 
 
Answer:
 
In all of the words listed, if you take the first letter, place it at the end of the word, and then spell the word backwards, it will be the same word.
 
Did you figure it out?
 
No?  Then share this with more people and stump them as well.
 
Then, you’ll feel better too…..!

Author: sandysbookaday

I love good quality chocolate. I love the ocean and love to be in, on or beside it. I read any and every where. I am a proud mum and Nana. I like wine, gin, Southern Comfort, a cold Heineken on a hot day. I am very versatile like that. I cross stitch, do jigsaws, garden, and work on a farm. I am an occasional scribbled. I have far too many books I want to read to ever find the time to die. I am an active member of Goodreads as Sandy *the world could end while I was reading and I would never notice* and review on Amazon under the name Sandyj21. My Goodreads reviews are automatically linked to my Facebook page. Groups I belong to and participate in on Goodreads include: The Mystery, Crime and Thriller Group; Mysteries and Crime Thrillers; Psychological Thrillers; Reading for Pleasure; Crime Detective Mystery Thrillers; English Mysteries; Dead Good Crime; Kindle English Mystery, All About Books and NZ Readers. April 2016 I made the Top 1% of Goodreads reviewers (As follows) Hello Sandy *The world could end while I was reading and I would never notice*, In our community of readers, you stand out in a notable way: You're one of the top 1% of reviewers on Goodreads! With every rave and every pan, with every excited GIF and every critical assessment, you've helped the Goodreads community get closer to a very important milestone – the 50 Million Reviews mark!

3 thoughts on “For the little grey cells . . .”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s